طب سنتی و سبک زندگی سالم

۳ مطلب در خرداد ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

یکی از مشکلاتی که بیماران کرونایی با آن دست و پنجه نرم می کنند از دست دادن حس بویایی و چشایی پس از ابتلا به این بیماری است. برخی بیماران می گویند تا هفته ها حس بویایی ندارند و این موضوع آن ها را نگران می کند.

 سید ابوالفتح شیرمردی از محققان طب سنتی علت از دست دادن حس چشایی و بویایی را به علت ضعف در ریه و معده بیماران دانست که در هر بیماری شدت آن متفاوت است و اظهار داشت: بیماران کرونایی نگران از دست دادن این احساس خود نباشند، آن ها می توانند با تقویت معده و ریه خود با برخی مواد غذایی همچنین داروهای گیاهی چشایی و بویایی خود را به دست آورند.

این محقق طب سنتی با اشاره به توصیه های طب سنتی برای بازگرداندن حس بویایی و چشایی گفت: مصرف گوشت کباب شده، عسل، جینسینگ و بره موم از فرآورده‌های عسل برای تقویت معده و ریه توصیه می‌شود.

به گفته وی، بره موم خاصیت آنتی‌بیوتیک دارد و موجب تقویت بدن نیز  می‌شود.

شیرمردی با تاکید براینکه مبتلایان برای تقویت معده و بازگشت حس بویایی و چشایی، می‌توانند سیاهدانه  و عسل را به نسبت یک به سه مخلوط و روزانه دو قاشق استفاده کنند ادامه داد: خوردن کندرخوراکی در آبجوش، هل، دارچین، دود اسفند، بخور اسفند و کندر نیز موثر است.

محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری به تاثیر ویروس کرونا به صورت سیستماتیک بر اعضای بدن اشاره کرد و عنوان کرد: بیش ‌ترین اعضایی که تحت تاثیر این ویروس قرار می ‌گیرند ریه و معده است، علاوه براینکه کرونا بر روی کلیه، مثانه و طحال نیز تاثیر می ‌گذارد و موجب ایجاد ضعف و درد در عضلات دست و پا نیز می ‌شود.

منبع: حکیم نیوز 

گیاهان دارویی

  • محمد حیدری
  • ۰
  • ۰

محققان دانشگاه مریلند در آمریکا می گویند: هماهنگی گفتاری با افسردگی فرد تغییر می کند. افراد افسرده نمی توانند به سرعت افراد غیر افسرده فکر کنند و سرعت مکالمه آنها با مکث های بیشتر و  طولانی تر آهسته می شود. بنابراین، یک برنامه تشخیص صدا با استفاده از یادگیری عمیق - نوعی یادگیری ماشین مبتنی بر شبکه های عصبی مصنوعی - می تواند به شناسایی چنین ویژگی هایی که غالبا بسیار ظریف هستند، کمک کند.

این برنامه به بیماران و اطرافیان آنها کمک می کند تا از تغییرات بالقوه تهدیدکننده سلامت روان خود مطلع شوند. «کارول ویلسون» استاد مهندسی برق و کامپیوتر در دانشگاه مریلند که هدایت این پروژه را بر عهده دارد، می گوید: این برنامه که هنوز نامی برای آن انتخاب نشده است در مراحل اولیه برنامه ریزی بسر می برد؛ روان درمانگران می توانند این برنامه را به بیماران خود توصیه می کنند تا وضعیت روانی آنها را در بین جلسات درمانی کنترل کنند. 

پروفسور ویلسون گفت: در حالت ایده آل، درمانگران این برنامه را به بیمارانی می دهند که دچار «افسردگی بالینی» (MDD ) هستند و در دوره بهبودی بسری می برند و یا اینکه افسردگی خفیفی دارند. یعنی بیماران در وضعیتی باشند که بتوانند به طور منظم از آن استفاده کنند تا وضعیت سلامت روان آنها ردیابی شود و اگر برنامه تشخیص دهد که میزان افسردگی در حال افزایش است، به مراقبان یا درمانگر آنها هشدار دهد.

هدف از ابداع این برنامه این است که درصورت نیاز بیمار به مراجعه به روان درمانگر به درمانگر یا مراقبان بیمار هشدار داده شود تا شدت افسردگی بیمار افزایش نیابد و یا احتمالا تصمیم خودکشی نگیرد.

کاربران می توانند با استفاده از تلفن هوشمند خود وارد این برنامه شوند. سپس این برنامه سوالاتی از آنها در مورد احساساتشان نظر جسمی و احساسی که هفته گذشته داشته اند، می پرسد. کاربران به سوالات به صورت شفاهی پاسخ می دهند و گفتار آنها ضبط می شود. 

ویلسون گفت: ما برای تعیین شدت افسردگی به هماهنگی بیان، زبان و حرکات صورت بیماران خواهیم پرداخت. چنانچه تغییر نگران کننده ای ایجاد شده باشد، به افراد مناسب به عنوان مثال درمانگر، بیمار و مراقبان آنها هشدار داده می شود.

وی افزود: این گروه همچنین سرگرم کار بر روی ساخت سیستمی است که نه تنها فرد افسرده را تشخیص دهد بلکه شدت افسردگی را - خفیف ، متوسط ​​، شدید یا بسیار شدید- نیز تشخیص می دهد.

منبع:حکیم نیوز

طب سنتی

طب ایرانی

  • محمد حیدری
  • ۰
  • ۰

انجیر یکی از پرخاصیت‌ترین مواد غذایی محسوب می‌شود که سرشار از مواد مغذی است. با این حال، زیاده روی در مصرف آن، می‌تواند عوارض زیادی داشته باشد. در ادامه به بیان برخی از عوارض زیاده روی در مصرف انجیر می پردازیم.

سنگین شدن معده

زیاده روی در مصرف انجیر باعث سنگین شدن معده و دل درد می‌شود. گرچه به دلیل آنکه انجیر دارای سطح بالایی از فیبر بوده و برای افرادی که از یبوست رنج می‌برند مفید است؛ اما خوردن بیش از حد آن باعث دل درد می‌شود. نوشیدن آب سرد پس از خوردن انجیر در این زمینه توصیه می‌شود.

نفخ معده

انجیر یکی از میوه‌هایی است که باعث بروز نفخ معده می‌شود. برای درمان این مشکل بهتر است آب انیسون (بادیان رومی) بنوشید.

ایجاد حساسیت به نور آفتاب

گرچه مصرف انجیر تاثیر مثبتی در روند درمان بیماری‌های مزمن پوستی مانند سرطان پوست دارد، اما در عین حال حساسیت پوست به اشعه آفتاب را افزایش می‌دهد. اشعه فرابنفش آفتاب (UV) برای پوست مضر بوده و باعث مواردی، چون پیری زودرس، ملانوما و سرطان پوست می‌شود. این موضوع می‌تواند بثورات پوستی نیز به همراه داشته باشد. اگر جزو افرادی هستید که به طور مستمر انجیر استفاده می‌کنند، برای جلوگیری از بروز بیماری‌های پوستی از قرار گرفتن طولانی مدت در مقابل نور آفتاب اجتناب کنید.

آسیب به کبد و روده‌ها

انجیر می‌تواند برای کبد نیز مضر باشد. همچنین به دلیل دانه‌های موجود در انجیر، ممکن است این میوه باعث انسداد روده‌ها شود. دانه‌های انجیر به اندازه‌ای سفت هستند که هضم آن‌ها سخت است و باقی ماندن آن‌ها در روده می‌تواند خطرناک باشد.

جذب کلسیم

انجیر دارای ماده‌ای به نام اوکسالیت است که در روند جذب کلسیم در بدن مداخله می‌کند. این اختلال در نهایت باعث کمبود کلسیم در بدن شده و در نتیجه فرد دچار ضعف استخوان و بیماری‌های دیگر ناشی از کمبود کلسیم می‌شود.

خونریزی

انجیر دارای طبع گرم است و می‌تواند باعث خونریزی در بدن شود. زیاده روی در خوردن انجیر می‌تواند باعث خونریزی در شبکیه چشم، مقعد، و واژینال شود. همچنین این موضوع می‌تواند کم خونی هموتولیک را درپی داشته باشد. در صورتی که پس از مصرف انجیر شاهد خونریزی هستید سریعاً مصرف آن را متوقف کنید. اگر همچنان خونریزی ادامه یافت مراجعه به پزشک ضروری است.

منبع: حکیم نیوز

  • محمد حیدری